Hoge concentratie fijnstof in huis na koken

Binnenshuis krijg je meer fijnstof binnen dan buiten. Na het koken blijft er nog uren fijnstof in de keuken of woonkamer hangen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

“Goede kookafzuiging is heel belangrijk,” zegt Jacobs. En dat blijkt een probleem. Voor een goede afzuiging heeft een afzuigkap minimaal een vermogen van 300 m3/uur nodig. Het onderzoek van TNO laat zien dat dit in een aantal huizen slechts 40 m3/uur was. Volgens de bouwregelgeving moet die capaciteit minimaal 75 m3/uur zijn.

Dit artikel bevestigd het belang van goed ventileren van uw woning.

Lees het hele artikel: Urenlang hoge concentratie fijnstof in huis na koken | Gezondheidsnet

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge