Hoe maak je een cake die altijd lukt.

Cake bakken.

Wie af en toe zelf een heerlijke cake bakt zal zeker in het begin een paar keer mis schieten.
Dus ga ik hier beschrijven hoe je een basis cake kunt bakken die altijd goed gaat.

Om een cake te bakken heb je de volgende ingrediënten nodig.

  • 200 gram tarwemeel (niet de volkorenmeel)
  • 5 eieren (4 als je grote eieren hebt).
  • 200 gram boter (room boter uiteraard 😛 )
  • 8 gram bakpoeder.
  • 200 gram suiker.
  • 1 citroen. 

Voor de hoeveelheden heb ik de tulband zoals in de afbeelding hierboven genomen.
Je kan voor de hoeveelheid een simpele vuist regel gebruiken meel, boter en suiker evenveel.
Verder is het proberen wat je eigen smaak is wij bijvoorbeeld gebruiken 175 gram suiker in plaats van de 200 gram.

Hoe gaan we ter werk.

Verwarm de oven voor op 160 graden zet dit niet te hoog anders word je cake van buiten gekookt terwijl het binnen nog niet gaar is.

Zoek de ingrediënten van hierboven klaar en ga de boter zacht kloppen.
Dit kan je ook doen door het in een schaaltje bovenop een pan met heet water te laten smelten.
Let wel op dat de boter niet te warm word anders gaat je beslag schiften.

Voeg nu de suiker al roerend toe, zorg dat de suiker goed gemengd is.

Pak de citroen en rasp wat van de schil af, pas hierbij op dat je de witte binnenschil niet raspt want die is te bitter.
Pers de sap van de helft van de citroen en voeg vervolgens allebei toe aan je mix.

Tijd om de eitjes te breken, voeg de 4 a 5 eieren toe.
Begin dit goed luchtig op te kloppen.
Klop voldoende tijd zo’n 5 tot 10 minuten, neem er echt de tijd voor want ga je dit deel te snel doen en je beslag is niet luchtig dan gaat je cake mislukken.

Nu je beslag lekker luchtig geklopt is gaan we het droge deel doen.
Neem de 200 gram meel en doe daar de 8 gram bakpoeder bij.
Vervolgens mag je dit door een zeef zachtjes omscheppend met bijvoorbeeld een spatel toevoegen aan je beslagmeel.
Klop het beslag hierbij niet, zou je nu nog het beslag kloppen dan verlies je de luchtigheid en zal je cake compact worden.

Bakken die nomnoms.

Je oven is nu als het goed is zo rond de 160 graden.
Zet je cake ongeveer in het midden op het roosten, en laat dit een uur in de oven staan.
Gebruik je muffin vormpjes dan is 30 tot 40 minuten al voldoende.

Je kan controleren of je cake goed gaar is door met een prikker in de cake te steken.
Komt deze er droog uit dan is de cake gaar.
Let wel op dat je de oven niet te snel open doet, doe je dit wel kan je cake inzakken.

Variatie’s

Ik heb hiermee de basis besproken, natuurlijk wil je meer.
Ik zal je wat suggesties meegeven.

  • Bij het doorscheppen van de meel stukjes fruit toevoegen of chocolade.
  • Een taartvorm gebruiken en de cake als basis voor een taart gebruiken.
  • Muffin vormpjes gebruiken en versieren met toppings.

Er zijn tal van lekkere hapjes die je met de basis kan maken, veel bakplezier.
Johan.

Samenvatting
recipe image
Recept Naam
Cake
Auteur Naam
Gepubliceerd Op
Voorbereiding Tijd
Kook Tijd
Totaal Tijd
Waardering
31star1star1stargraygray Based on 7 Review(s)
Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.