Politie met tasers uitrusten kan leiden tot taseren blinde man.

De politie gaat een experiment uitvoeren met het gebruik van tasers, dit in verband met het groeiende aantal incidenten welke hulpverleners verhinderen hun werkzaamheden uit te voeren.

Ook beveiligers op waardetransport zouden in mijn opinie hiermee getraind mogen worden, om van het “sitting duck” imago af te komen.
Echter zal er ook heel erg scherp moeten gehamerd worden op de veiligheid hiervan.
Donderdag 23 februari nam een incident in Manchester plaats waarbij een blinde man getaserd werd omdat de agent de blinde geleide stok aanzag voor een vuurwapen.
Naar verhaal van ooggetuigen zwaaide  de 43 jarige blinde man geagiteerd  in het donker met zijn stok, dit werd verkeerd gezien en beantwoord met een schot van de taser.
De politie heeft excuses aangeboden, verder zal het slachtoffer zal geen klacht indienen daar deze de actie begreep.
Echter was er in 2012 ook een vergelijkbare incident gebeurd in Lancashire waarbij een witte blinde geleide stok aangezien werd voor een samoerai zwaard.
Dit soort incidenten kunnen en mogen natuurlijk niet voorkomen, een gedegen training is dan ook essentieel.

 

De afgelopen weken kregen ruim 300 agenten een training . Na deze tweedaagse cursus en een eindtoets mogen ze het wapen op straat gebruiken.
De tasers worden eerst ingezet in Rotterdam, Zwolle en Amersfoort.
Zelf ben ik van mening dat deze twee dagen mogen worden aangevuld met een jaarlijkse opfris cursus, gezien het bijkomende gevaar voor het onjuist handelen met dit wapen.Nog een voorbeeld incident die ik u niet wil onthouden is een agent die zijn collega taserd.
http://nos.nl/artikel/2154236-britse-agenten-vallen-man-aan-met-taser-blijkt-collega-te-zijn.html

De taser (of stroomstootwapen) is een prima manier om een agressieve verdachte met zo weinig mogelijk risico onder controle te krijgen.
Voorzichtigheid is echter zeker geboden. 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge